ΑΝΑΚΑΤΕΥΘHΝΣΗ BLOG

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μπανιάς: «Οικογένεια ο Φωστήρας»


Μετακόμισε τον Ιανουάριο από τον Ηλυσιακό στον Φωστήρα και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στον 8ο όμιλο. Ο Μιχάλης Μπανιάς είναι πανευτυχής από την πορεία του στον Ταύρο.
Ο έμπειρος μέρος μίλησε στην «'ΏΡΑ των σπορ» για τον Φωστήρα, κάνοντας λόγο για έναν οργανωμένο σύλλογο με βαριά φανέλα και οικογενειακό κλίμα.
Μιχάλη, το Γενάρη πήρες την μεγάλη απόφαση να αφήσεις τον Ηλυσιακό και να υπογράψεις στο Φωστήρα. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε;
 «Πριν πάρω την συγκεκριμένη απόφαση, επικοινώνησα με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Ψυρόπουλοο οποίος μου ανέλυσε τους στόχους του Φωστήρα οι οποίοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί. Πέρα αυτού είχα συλλέξει τις πληροφορίες μου για το κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο όσον αφορά το αγωνιστικό και διοικητικό κομμάτι. Έτσι μετά από πολλές θετικές γνώμες δεν το πολυσκέφτηκα και ήρθα αμέσως στα γραφεία για να υπογράψω».
Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία που σημείωσε ο Φωστήρας, ο οποίος βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου;
«Όταν μια ομάδα πραγματοποιεί 15 σερί νίκες, κερδίζοντας τον έτερο συνδιεκδικητή στα τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, τότε αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Ο Φωστήρας λειτουργεί σαν οικογένεια, διαθέτει έναν πρόεδρο, ο οποίος δίνει τα πάντα για τον συγκεκριμένο σύλλογο και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όλα βαίνουν κατ’ ευχήν»....
Περίμενες πως η ομάδα από το -5 θα βρισκόταν στο +7;
«Το θεώρησα δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα πίστεψα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια και σημειώναμε τη μία νίκη μετά την άλλη, εκεί αντιλήφθηκα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Τι σημαίνει για τον Μιχάλη Μπανιά να φοράει τη φανέλα του Φωστήρα;
«Είναι τιμή για εμένα να υπηρετώ μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, που την προκειμένη στιγμή βρίσκεται ένα βήμα από την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες».
Τι έχεις να πεις στον κόσμο της ομάδας;
«Ό,τι και να πεις για αυτόν τον κόσμο είναι λίγο. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που είναι επιθυμία όλων στην ομάδα είναι να δίνει το παρών όπως αυτός μονάχα ξέρει στα παιχνίδια που έχουν απομείνει για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συμπαράσταση του κόσμου μας φέτος αποτέλεσε οδηγό ώστε ο Φωστήρας να πραγματοποιήσει αυτή την αξιέπαινη πορεία».
Που θα ήθελες να αφιερώσεις την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Αθηνών;
«Σε όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και έφεραν κοντά στην ομάδα. Ακόμη θα ήθελα να το αφιερώσω στην μητέρα μου που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας».
Για το μέλλον σου;
«Προτεραιότητα μου είναι ο Φωστήρας και επιθυμία μου είναι να παραμείνω στην ομάδα και την νέα σεζόν. Δεν έχω λόγο άλλωστε να πράξω κάτι διαφορετικό. Ωστόσο αυτό δεν είναι μόνο δικό μου θέμα, θα συζητήσουμε στο τέλος με τη διοίκηση και εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά».
Έχεις μείνει ευχαριστημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής που έχεις δει στο Φωστήρα;
«Απόλυτα! Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στον Ταύρο, όλοι οι άνθρωποι από την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές μέχρι τους απλούς φιλάθλους μου έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ της ομάδας που βρέθηκε στο πλάι μου μετά τον τραυματισμό μου. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την οικογένεια του Φωστήρα σπανίζουν σήμερα στο ποδόσφαιρο και κοσμούν το άθλημα».
Ποια είναι η άποψη σου για το τεχνικό επιτελείο;
«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Ψυρόπουλο, ο οποίος με εμπιστεύθηκε και με έφερε στην οικογένεια του Φωστήρα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πέρα από τις γνώσεις που διαθέτει πάνω στο χώρο κοιτάει πάντα το καλό της ομάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως σε όσους συλλόγους έχει δουλέψει πραγματοποιεί σε εξαιρετικές πορείες».
-Παρατηρούμε πολλές ομάδες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό κομμάτι. Με την ομάδα σας τι γίνεται;
«Επειδή έχω εμπειρία από διοικήσεις, αυτό που έχωνα σου πω είναι πως στην ομάδα όλα λειτουργούν ρολόι. Ο πρόεδρος μαζί με τους συνεργάτες του δουλεύουν συνεχώς ώστε να μας προσφέρουν τα πάντα σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είναι συνεχώς δίπλα μας, γεγονός που αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τις υπόλοιπες ομάδες».
Θεωρείς πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Φωστήρα έχουν μέλλον;
«Εδώ θέλω να δώσω το παράδειγμα του Δημούτσου, ο οποίος αγωνίζονταν σε μια ομάδα η οποία πρωταγωνιστούσε στην Δ' και Γ' Εθνική και κατάφερε μέσα σε μια νύχτα να τον συζητάει όλη η Ελλάδα. Η οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας βοηθάει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να δουλέψουν και να κάνουν το βήμα παραπάνω».
Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής;
«Το ποδόσφαιρο έχει διαφοροποιηθεί γενικότερα στις υποδεέστερες κατηγορίες. Από τότε που δημιουργήθηκε ο νόμος με τους μικρούς απόκτησαν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν θα αγωνίζονταν άλλοτε».
Πως επηρεάζει η οικονομική κρίση το ποδόσφαιρο;
«Τα προβλήματα είναι τεράστια. Κάποια πράγματα που παλαιότερα ήταν δεδομένα, όπως η ασφάλιση πλέον είναι ζήτημα αν τα παρέχουν δυο με τρεις ομάδες ανά κατηγορία. Από την πλευρά μου ωστόσο νιώθω τυχερός που βρίσκομαι σε ένα σύλλογο, ο οποίος διαθέτει όλα τα εφόδια για να δουλέψει ένας ποδοσφαιριστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙη αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiras2.blogspot.gr)
(Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)
Fostiras2.blogspot.com () / CC BY-NC-ND 3.0

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)