ΑΝΑΚΑΤΕΥΘHΝΣΗ BLOG

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ PERIFERIAKOU ΣΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!!

Το γεγονός ότι ο Φωστήρας κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 8ο όμιλο, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε τέτοιου είδους επιτυχίες πιστώνεται πάντα στους πρωταγωνιστές των αγωνιστικών χώρων και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές. Έτσι λοιπόν κι στην περίπτωση του ''Φονέα'', κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Όσοι από εσάς δεν έχετε παρακολουθήσει το ρόστερ του ιστορικού συλλόγου, το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο νου είναι ότι το καλοκαίρι αλλά και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δαπανήθηκαν μια... ντουζίνα χρήματα, προκειμένου το... καμάρι του Ταύρου να φτάσει στην κορυφή. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του σωματείου όχι μόνο δεν ξόδεψε απερίσκεπτα, αλλά επένδυσε στην κυριολεξία! Τι εννοούμε; Εξ αρχής ο Κώστας Ψυρόπουλος με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ δημιούργησαν ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο το οποίο συμπεριελάμβανε σημαντικές μονάδες, όπως οι Σπύρος Δωροβίνης, Παναγιώτης Ντεντόπουλος, Αντώνης Βλάχος, Μιχάλης Μπανιάς, Γιώργος Τερζής που με την εμπειρία τους συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα να επιστρέψει στα επαγγελματικά σαλόνια! Επιπλέον, ανάμεσα σε αυτά τα τεράστια ονόματα, ξεχώρισαν και ποδοσφαιριστές νεαροί σε ηλικία, οι οποίοι μπόρεσαν και αντεπεξήλθαν πλήρως στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και δικαίωσαν τα άτομα που... πίστεψαν στο ταλέντο τους και τους έφεραν στον Ταύρο. Δυο εξ' αυτών είναι οι Τρύφωνας Τσώνης και Χρήστος Τασουλής, οι οποίοι πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις με την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα, με αποτέλεσμα αμφότεροι να έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων από την Σούπερ Λιγκ, για την απόκτηση τους. Ας δούμε όμως, το βιογραφικό του καθένα ξεχωριστά.....


ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΩΝΗΣ: Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΟΥ 'ΦΟΝΕΑ'!


Ο Τρύφωνας Τσώνης είναι γεννημένος στις 10 Ιουλίου του 1992, και αποτελεί έναν από τους καλύτερους, κατά κοινή ομολογία, κεντρικούς αμυντικούς του 8ου ομίλου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο από την ομάδα του Χαϊδαρίου, στην οποία ξεκίνησε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Από εκείνη την στιγμή κι έπειτα αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, με εξαίρεση εκείνο με τη Ρόδο, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες. Πρόκειται για μια σπουδαίο ταλέντο, το οποίο πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, διακρίνεται και στις εναέριες μονομαχίες, με δεδομένο ότι ξεπερνά το 1,90 σε ύψος. Επιπλέον, ο Τσώνης ξεχωρίζει και για την ψυχραιμία που διαθέτει, αφού κατάφερε να εξουδετερώσει πολύ εύκολα όλους τους αντιπάλους με τους οποίους ήρθε αντιμέτωπος, ενώ αξίο αναφοράς είναι το γεγονός πως στα περισσότερα παιχνίδια αποτελούσε τον ρυθμιστή της αμυντικής γραμμής.

-Τρύφωνα, το Δεκέμβρη πήρες την μεγάλη απόφαση να αφήσεις του Χαϊδάρι, για να αγωνιστείς σε ένα ιστορικό σωματείο. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε;

''Καταρχήν, αυτό που με έπεισε για να απαντήσω θετικά στην πρόταση που μου έγινε, ήταν το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα. Με βάση από αυτά που είχα πληροφορηθεί γνώριζα ότι πρόκειται για ένα υγειές σωματείο, στο οποίο τα τελευταία δυο χρόνια πραγματοποιούνταν σωστή δουλειά. Πέρα αυτού, επρόκειτο για ένα ιστορικό σύλλογο, και θεωρώ πως είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στο Φωστήρα. Επιπλέον αγωνιζόμουν από 6 χρονών στο Χαιδάρι και ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου και κάπου αλλού''.



-Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία που σημείωσε η ομάδα σου;

''Οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια. Το καλοκαίρι θεωρώ πως μπήκαν οι σωστές βάσεις προκειμένου ο Φωστήρας να πραγματοποιήσει μια αξιέπαινη πορεία. Στην συνέχεια τα παιδιά που στελεχώσαμε το ρόστερ δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και στο τέλος πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό που λίγοι περίμεναν''.


-Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι διάφοροι σύλλογοι από την Σούπερ Λιγκα, ενδιαφέρονται για την απόκτηση σου. Γνωρίζεις κάτι τέτοιο;

''Ειλικρινά όχι. Είναι σημαντικό για τον κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της πατρίδας του. Εύχομαι να συμβεί κι για εμένα κάτι παρόμοιο. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνω προκειμένου να πετύχω κάτι τέτοιο είναι να δουλεύω συνεχώς και αν είμαι τυχερός πιστεύω να δικαιωθεί η προσπάθεια μου''.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ: ΑΡΚΑΣ ΜΕ... ΦΟΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!



Σειρά έχει τώρα ο έτερος ποδοσφαιριστής, για τον οποίο μόνο θετικά σχόλια ακούγονται το τελευταίο διάστημα στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Η αναφορά μας γίνεται στην Χρήστο Τασουλή, ο οποίος βάσει των εμφανίσεων που πραγματοποίησε φέτος, μπήκε με το... σπαθί του στην λίστα συλλόγων που συμμετέχουν στην μεγάλη κατηγορία. Ο νεαρός οπισθοφύλακας του ''Φονέα'' γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 3 Μαϊου του 1991 και αποτελεί, και αυτός με την σειρά του μια τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο 21χρονος Αρκάς, αποκτήθηκε το καλοκαίρι από το Αθηναϊκό με στόχο να καλύψει την θέση το αριστερό άκρο της άμυνας των ''κιτρινόμαυρων'', κάτι που πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία. Ο Τασουλής σε κάθε παιχνίδι που περνούσε γινόταν όλο και καλύτερος, γεγονός που κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

-Χρήστο το καλοκαίρι ενώ είχες κι άλλες προτάσεις επέλεξες ως επόμενο σταθμό στην καριέρα σου τον Φωστήρα. Ποιος ήταν ο λόγος;..


''Η αλήθεια είναι ότι ο Φωστήρας αποτελεί ένα πολύ ιστορικό σωματείο, και είναι γεγονός ότι μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον από την αρχή .Ο βασικός υπεύθυνος όμως, ήταν ο Κώστας Ψυροπουλος. Αυτός με έπεισε για τους στόχους της ομάδας και αφού η διοίκηση κάλυπτε τις απαιτήσεις μου δεν είχα κάτι άλλο να σκεφτώ. Όπως ηρθαν τα πράγματα θεωρώ ότι δικαιώθηκα για την επιλογή μου''.


-Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία που σημείωσε ο Φωστήρας, ο οποίος αν και ξεκίνησε την σαιζόν έχοντας ως στόχο το πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις κατέκτησε τον τίτλο;

''Όλοι έπαιξαν το δικό τους ρολό για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Η διοίκηση που απ' τη μεριά της μας στήριξε από την αρχή, ακόμη κι όταν δεν διανύαμε την καλύτερη αγωνιστική περίοδο. Το τεχνικό επιτελείο που με υπομονή και συνεχή παρότρυνση για δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει ένα σταθερό και ανταγωνιστικό σύνολο. Τέλος εμείς οι ποδοσφαιριστές, μαζί με τις προσθήκες που έγιναν το Γενάρη, αντέξαμε στην πίεση που χρειάζεται ο πρωταθλητισμός και με ένα σερί 14 νικών μπορέσαμε και κατεκτήσαμε τον τίτλο''.


-Το τελευταίο διάστημα φημολογείται έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της Σουπερ Λιγκας προς το πρόσωπο σου. Τι έχεις να πεις;

''Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερο γίνεται την δουλειά μου στο γήπεδο και από κει και πέρα ότι είναι να γίνει ας γίνει. Είναι αρκετά κολακευτικό για έναν ποδοσφαιριστή να υπάρχουν προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πληροφορηθεί κάτι τέτοιο. Παραμένω προσγειωμένος και δε βιάζομαι για τίποτα Όταν τελειώσει η χρονιά θα μιλήσω με τη διοίκηση πριν κάνω οτιδήποτε. Μέχρι τότε αγωνίζομαι για το Φωστήρα και κοιτάζω να είμαι εντάξει απέναντι στους ανθρώπους της ομάδας όπως είναι και εκείνοι απέναντι μου''.



Επιμελεια κειμενου Παναγιωτης Κατσαδουρος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙη αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiras2.blogspot.gr)
(Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)
Fostiras2.blogspot.com () / CC BY-NC-ND 3.0

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)