ΑΝΑΚΑΤΕΥΘHΝΣΗ BLOG

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΜΗΜΑΤΟΣ!


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΨΗΦΗΣΤ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE2




Στη βουλή η διάταξη για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής συζητείται σήμερα (13/12) η νομοθετική ρύθμιση που αφορά το σχέδιο της ΕΠΟ για την συγχώνευση που προβλέπεται ότι θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο μεταξύ της Football League 2 και του περιφερειακού πρωταθλήματος, στο οποίο θα αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, όπως και της Football League με δύο ομίλους και αποκλειστικά επαγγελματικές ομάδες. Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη θα περάσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών προβλέπει τα εξής:
Η Football League (Β' Εθνική) θα αλλάξει μορφή και πλέον θα έχει δύο ομίλους με σύνολο 28 ομάδες (14 και 14 σε κάθε όμιλο).
Για να γίνει αυτό από τις 21 που είναι τώρα στην κατηγορία, θα ανέβουν οι τέσσερις στην Super League, θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι και από την Football League 2 θ’ ανέβουν έντεκα ομάδες, συν τις δύο που θα υποβιβαστούν από την Super League.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο όμιλοι θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων.
Σε ό,τι αφορά την Football League 2 (Γ' Εθνική) και το Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ' Εθνική) θα γίνει ενοποίηση και θα υπάρχουν έξι όμιλοι των 16 ομάδων ο καθένας.
Από τους νυν ομίλους της Δ' Εθνικής θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα συλλόγους και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 συλλόγους, ενώ από τις ΕΠΣ θα προβιβαστούν 14 ομάδες, συν τις ομάδες της Football League 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙη αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiras2.blogspot.gr)
(Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)
Fostiras2.blogspot.com () / CC BY-NC-ND 3.0

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)