ΤΟ ΒLOG ΕΓΙΝΕ FOSTIRANEWS.BLOGSPOT.GR ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΟΜΑΤΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ.

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΣΤΗΡΑ ΕΔΩ

LIVE ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΣΤΟ (MoschatoTavros.gr)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!


Ο Πρόεδρος του ιστορικού Φωστήρα, Σταμάτης Καζαντζής, μιλάει αποκλειστικά στο MoschatoTavros.gr για τον “Φονέα των Γιγάντων” που φέτος πανηγύρισε το double, κατακτώντας την άνοδο στην Football League 2 και το κύπελλο της ΕΠΣ Αθηνών, το μέλλον της ομάδας, τον κόσμο της, τις ακαδημίες, την Δημοτική Αρχή και την ενασχόλησή του με τα κοινά, αφού ο ίδιος είναι δημοτικός σύμβουλος.
Πολύ φιλικός και πρόσχαρος, αν και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη μεταγραφικό deal, ο Πρόεδρος του Φωστήρα δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, σε μια συνέντευξη η οποία έγινε στα γραφεία της ομάδας του Ταύρου:
Ο Φωστήρας μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε στα επαγγελματικά σαλόνια. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό έχοντας έναν δυνατό αντίπαλο όπως ήταν ο Ελπιδοφόρος;
Αν μου το έλεγε κανείς στην αρχή της χρονιάς ούτε κι εγώ θα το πίστευα. Όταν ερχόντουσαν εδώ οι ποδοσφαιριστές και κάναμε τις διεργασίες και τις συζητήσεις τους έλεγα ότι φτιάχνουμε μια ομάδα από το δύο ως το πέντε. Και το έλεγα αυτό όχι γιατί ο Φωστήρας μπορεί να φοβηθεί τίποτα, άλλωστε είναι μια ομάδα ιστορική με βαριά φανέλα, απλά ο Ελπιδοφόρος  ήταν μια ομάδα με τριπλάσιο μπάτζετ , είναι μια ομάδα που πάλευε εδώ και τρία χρόνια και όλοι την θεωρούσαν φαβορί. Για άλλη μια φορά όμως αποδείχτηκε στο ποδόσφαιρο ότι τα φαβορί δεν είναι απαραίτητο να έχουν τη τελική κατάληξη που πρέπει. ‘Έγινε μια πολύ σωστή δουλειά με νέα παιδιά τα οποία τράβηξαν την ομάδα στις πλάτες τους και αυτό φυσικά μαζί με δυο τρεις πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα μετά από κάποιες αγωνιστικές   η ομάδα έφυγε μόνη της. Δε σταμάταγε και δε χρειάστηκε να γίνει τίποτα άλλο. Το πιστέψανε οι παίχτες, το πιστέψανε τα αποδυτήρια, το πιστέψαμε κι εμείς και φάνηκε εκ του αποτελέσματος όπου κάναμε ένα σερί 14 νικών και περάσαμε από έδρες, όπου ο Φωστήρας δεν είχε περάσει ποτέ. Ο Φωστήρας για παράδειγμα στη Μύκονο δεν είχε περάσει ποτέ. Το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία.
Η ομάδα λοιπόν πέτυχε το στόχο. Τώρα ποια είναι η επόμενη μέρα;....
ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK: FOSTIRAS 2.BLOGSPOT.COM (OFFICIAL PAGE) (ΦΩΣΤΗΡΑΣ)
Η επόμενη μέρα είναι ο σχεδιασμός της καινούριας χρονιάς, ο οποίος  είναι πάντα σε χαμηλούς τόνους. Να φτιαχτεί μια ομάδα ανταγωνιστική η οποία σκοπός μου είναι να έχει γερές βάσεις, νέους αθλητές κοντά σε κάποιους έμπειρους. Σε γενικές γραμμές  βασικός κορμός της ομάδας θα είναι οι ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές συν τις προσθήκες που θα γίνουν. Ήδη οι περισσότεροι έχουν ανανεώσει. Βέβαια έφυγε ο Τεντόπουλος αλλά να σου πω την αλήθεια ήταν στη συμφωνία ότι αν ανέβαινε η ομάδα, θα έφευγε. Ο Τεντόπουλος δεν ήθελε να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία. Ήθελε να παίξει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο. Δηλαδή αν δεν ανεβαίναμε μπορεί και να έμενε. Είναι εξαίρετος και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα.
Πόσο δύσκολο είναι για μια συνοικιακή ομάδα όπως ο Φωστήρας να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες της κατηγορίας;
Θεωρώ ότι με έναν σωστό σχεδιασμό και με κάποια στάνταρ που θα βάλεις και στα οικονομικά μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει. Ξέρετε πλέον και όλοι οι αντίπαλοι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή είναι χαμηλά τα οικονομικά τους. Στο ποδόσφαιρο πλέον δε πέφτει το τρελό χρήμα. Ο καθένας πλέον προσπαθεί και δίνει ότι του περισσεύει και ότι μπορεί από μεράκι και αγάπη. Οπότε θα είναι χαμηλά τα στάνταρ τα οικονομικά, με δύο τρεις ανθρώπους  επιχειρηματίες που θα πλαισιώσουν την ομάδα όπως έγινε και πέρσι και μάλιστα χωρίς να θέλουν να φανούν,  συν τη βοήθεια του κόσμου που θεωρώ ότι φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη,  πιστεύω ότι η ομάδα θα βγάλει αξιοπρεπώς τη χρονιά της χωρίς να αφήσει οικονομικές πληγές. Άλλωστε φέτος και τα ταξίδια είναι πιο περιορισμένα και μάλιστα στη Γ’ Εθνική είναι  πιο εύκολο ένας ποδοσφαιριστής να έρθει στην ομάδα και να ζητήσει λιγότερα χρήματα από ότι στο περιφερειακό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
Κάνατε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Πόσο στάθηκε δίπλα σε αυτή ο αθλητικός κόσμος της ομάδας;
Ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα. Ειδικά ο Ταύρος είναι συνυφασμένος με αυτή την ομάδα. Ο Φωστήρας είναι προτού δημιουργηθεί ο Δήμος Ταύρου. Ήταν ομάδα του Δήμου Αθηναίων. Μετά έγινε κοινότητα Ταύρου, Δήμος Ταύρου  και έτσι ο Φωστήρας ξεκίνησε να ανήκει στον Δήμο Ταύρου. Ο κόσμος την αγαπάει αυτή την ομάδα, το ένοιωσα και το βίωσα αυτό,  πόσο κοντά μου είναι και πόσο κοντά στην ομάδα. Βέβαια αυτό μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Όταν  πηγαίνει καλά η ομάδα σε έχουνε θεό και όταν  πάει στραβά φταίνε οι παίχτες, η διοίκηση, ο προπονητής, η πίεση είναι μεγάλη τέλος πάντων.
Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που μαστίζουν τη χώρα και κατ’ επέκταση το Ελληνικό ποδόσφαιρο, μοναδική ελπίδα για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι οι υποδομές. Τι κάνει ο Φωστήρας για αυτό;
Έχουμε δώσει μεγάλο βάρος. Οι υποδομές μας ήταν διαλυμένες. Tα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να οργανώσουμε τις υποδομές. Έχουμε δώσει μεγάλο βάρος με προπονητές έμπειρους, πάνω από όλα παιδαγωγούς. Κάποια στιγμή είχαμε καλέσει όλους τους  γονείς για να τους δείξουμε το σχεδιασμό της καινούριας χρονιάς ώστε να μας εμπιστευτούν τα παιδιά γιατί πάνω από όλα η ομάδα πρέπει να είναι και παιδαγωγός σε αυτές τις ηλικίες. Σίγουρα είναι σημαντικό από όλα αυτά τα παιδιά να αναδείξεις κάποιον,  αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να βοηθήσεις να αποφύγουνε άλλα πράγματα μέσα από τον αθλητισμό, την ομαδικότητα και από όλα αυτά που τους δίνεις. Να αποφύγουν τα ναρκωτικά για παράδειγμα και άλλα πράγματα. Βλέπουμε γύρω μας ότι η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ. Προσπαθούμε να τους δώσουμε άλλες βάσεις. Και πραγματικά πιστεύω επειδή ο Φωστήρας είναι “ποδοσφαιρομάνα”, ότι κάποια στιγμή αν δουλευτεί σωστά, θα μπορεί να βγάζει και ποδοσφαιριστές προς τα έξω.
Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει και παιδιά από το Ταύρο όπως ο Πλέσσας ο οποίος είναι από τις ακαδημίες του Φωστήρα και ήδη ανεβάσαμε και άλλα παιδιά όπως ο Καραχάλιος, ο Καραγιάννης και θα ανεβάσουμε και άλλα. Επίσης έχουμε καλή συνεργασία και με το Μοσχάτο το οποίο μας τίμησε και έφερε έναν ποδοσφαιριστή να δοκιμαστεί και ίσως έρθει και στην ομάδα (ο Νταφλάς). Πέρσι οι ακαδημίες μας είχαν 120 παιδιά. Πολύ λίγα για το Φωστήρα. Γιατί μέχρι πρόπερσι δεν υπήρχαν ακαδημίες. Και τώρα με την άνοδο της ομάδας ένας γονιός θα το σκεφτεί καλύτερα να φέρει το παιδί του στον Φωστήρα. Το σημαντικό είναι να έχεις βγάλει ένα όνομα προς τα έξω ότι εδώ είναι πραγματική ακαδημία. Δεν έχεις προπονητές που κοιτάνε ιδιοτελώς ότι πρέπει ας πούμε να παίξει το παιδί του Χ παράγοντα. Εδώ πέρα δε γίνονται αυτά. Οι προπονητές δίνουν καθημερινά αναφορά σε εμένα και τη διοίκηση για τη πορεία του κάθε παιδιού.
Πως και αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον Φωστήρα;??...
Μπάλα δεν έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου. Με το Φωστήρα έχω μεγαλώσει σαν φίλαθλος. Η οικογένεια μου είναι συνυφασμένη με το Φωστήρα. Ο πατέρας μου χρόνια με τη διοίκηση, ο αδερφός  μου χρόνια γενικός αρχηγός με την ομάδα του “Φονέα των γιγάντων”. Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου στο γήπεδο με το Φωστήρα. Εγώ το ποδόσφαιρο δε το βλέπω επένδυση. Το ποδόσφαιρο είναι μεράκι. Πρέπει να το γουστάρεις. Αν το έβλεπα επένδυση, θα μπορούσα να επενδύσω σε μια ομάδα που θα μου είχε λυμένο το γηπεδικό. Και μάλιστα επειδή είμαι από εδώ όλο αυτό θα μπορούσε να μου γυρίσει και μπούμερανγκ και αν η ομάδα δε πάει καλά να έχω και τη κατακραυγή του κόσμου.
Δύο σημαντικές ομάδες στην ίδια πόλη. Ο Φωστήρας και ο Αίας Ταύρου. Μπορούν να συνυπάρχουν σε μια πόλη δύο ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό; Υπάρχει συνεργασία;
Σε αυτό θα είμαι κατηγορηματικός. Για μένα κάποια στιγμή το όνειρο μου είναι αυτές οι δύο ομάδες να συγχωνευτούνε. Είναι καλό να υπάρχουν πολλές  ομάδες απλά επειδή ο Ταύρος είναι ένας μικρός δήμος και όχι τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή,  θεωρώ πως αυτές οι δύο ομάδες θα ήταν καλύτερο να είναι μία. Κάποια στιγμή θα προκύψει το πρόβλημα. Θα αρχίσει το οικονομικό να φαίνεται ξεκάθαρα. Είναι σημαντικό ότι έχουν ιδιόκτητο γήπεδο αλλά και πάλι θεωρώ ότι ο Ταύρος θα έπρεπε να έχει μία ομάδα. Πάντως συνυπάρχουμε σαν ομάδες και έχουμε και πολύ καλές σχέσεις. Απλά θα ήθελα κάποια στιγμή ο Αίας-  που θα είμαστε μια ομάδα- να έχει μεγαλύτερες ακαδημίες ώστε να μπορεί να βγάζει παιδιά. Αν δε βγάζεις παιδιά, γηγενείς παίχτες, δε θα επιβιώσεις. Εγώ τα δύο τελευταία χρόνια αναγκάστηκα και αγόρασα παίχτες. Αγόρασα τον Χίσο, τον Τασουλή, τον Τσοπανάτο, τον Τσώνη. Παίχτες που έχω προτάσεις από μεγάλες ομάδες να πάνε. Κάποια στιγμή όμως δε πρέπει και ο Φωστήρας να βγάλει τέτοιους παίχτες και μόνος του; Χωρίς να χρειαστεί να δώσεις λεφτά για να τους αγοράσεις.
Η ομάδα διαθέτει πλούσια ιστορία με πολύ σημαντικά ονόματα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ο Αβαγιαννέλης, ο Καπίρης, ο Ελευθεράκης. Είναι στους στόχους σας να ενεργοποιήσετε κάποια από αυτά τα ονόματα για να βοηθήσουν τον Φωστήρα;
Είναι κοντά στην ομάδα. Μη νομίζετε όμως ότι αρκετοί από αυτούς έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το ποδόσφαιρο τότε δεν ήταν όπως τώρα,  που ακούγαμε όλοι τρελά νούμερα. Όπως και πλέον νομίζω πως αν δεν συνδυάσεις το ποδόσφαιρο και με κάτι άλλο στο τέλος θα καταστραφείς. Εγώ σε παιδιά 18-19 χρονών, τους το λέω. Μου ζητάνε για παράδειγμα κάποια χρήματα και τους απαντάω πως από το ποδόσφαιρο περιμένετε  να ζήσετε;  Αν εγώ σου δώσω από τώρα ένα χιλιάρικο στο τέλος τεμπέλη θα σε κάνω.  Ας πούμε ο Τσώνης είναι φοιτητής. Σπουδάζει και παίρνει  κάποια λεφτά επιπλέον για να μην επιβαρύνει την οικογένεια του. Αν έρθει ποδοσφαιριστής 19 χρονών και ζητήσει 1.000 ευρώ και να τα αξίζει, δε πρέπει να τα δώσει ο πρόεδρος. Τον κάνει τεμπέλη. Εάν δε καταφέρει να κάνει το βήμα, τότε τι;....
Κάτι περίεργο για ελληνική ομάδα, ο Φωστήρας έχει για τρία συνεχόμενα χρόνια τον ίδιο προπονητή. Πόσο βοήθησε αυτό την ομάδα; Και μάλιστα μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα υπήρξε γκρίνια και από τον κόσμο.
Ποτέ στην ιστορία του Φωστήρα, αν δε κάνω λάθος, δεν είχε μείνει προπονητής  για πάνω από 2 χρόνια. Σαν πρότυπο, που είναι και φίλος μου, έχω τον Γιώργο το Σπανό του Ατρόμητου. Ο Σπανός λοιπόν έχει ένα προπονητή που καταξιώθηκε τώρα. Τον στήριξε κάποια χρόνια και τώρα η ομάδα βγήκε Ευρώπη, Φιναλίστ Κυπέλου και έκανε τρομερή πορεία με αυτόν τον προπονητή. Ο οποίος δούλευε. Και όταν είσαι παράγοντας πρέπει να βλέπεις τι φταίει. Δε φταίει πάντα ο προπονητής. Δηλαδή η εύκολη λύση όταν χάσαμε στο Καρλόβασι ήταν να πω “Ψυρρόπουλε ,έφυγες”. Αυτό θα ήταν το εύκολο. Άμα είσαι όμως παράγοντας και πάνω από όλα φίλαθλος, μπορείς να δεις τι φταίει. Είδα έναν αγώνα στον οποίο χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, έγιναν κάποια ατομικά λάθη και χάσαμε. Για μένα δεν έφταιγε ο προπονητής.
Υπάρχει μια δυσπιστία όσον αφορά το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Πολλοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να πάψει να υφίσταται. Σύμφωνα με την εμπειρία σας εσείς πιστεύετε ότι έχει λόγο ύπαρξης;
Δε νομίζω ότι έχει νόημα το περιφερειακό. Δε ξέρω για ποιο λόγο δημιουργήθηκε. Τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Από ότι βλέπω πάει και προς εξαφάνιση. Είναι κάτι σαν υβρίδιο και το λέω αυτό γιατί ανήκει και στην ΕΠΟ και στη ΕΠΣΑ. Θεωρείς εισιτήρια αλλά δεν είσαι επαγγελματική ομάδα. Πράγματα που έρχονται σε αντίφαση. Θεωρώ ότι η χειρότερη κατηγορία, είναι αυτή του Περιφερειακού. Για μένα πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Όταν φτάνεις σε σημείο να αποσύρεται ομάδα στα μέσα του πρωταθλήματος, τότε έχει διαβληθεί όλη η αξία του πρωταθλήματος. Εμείς πήγαμε και χάσαμε στο Καρλόβασι ενώ άλλοι τους πήρανε χωρίς καν να παίξουν. Και δε βάζουμε μόνο τη δικιά μας ομάδα. Ο Ελπιδοφόρος πήγε στη Κω και έχασε βαθμούς και εμείς δε πήγαμε και πήραμε το τρίποντο. Χάνει την αξιοπιστία το πρωτάθλημα.
Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το φαινόμενο της βίας. Τι έχει κάνει ο επίσημος Φωστήρας για αυτό;
 Έχουμε κάνει πολλές κινήσεις. Φέτος πάντως δεν είχαμε σοβαρά κρούσματα βίας τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο. Έχουμε κάνει ομάδες περιφρούρησης, εγώ ο ίδιος και με άλλους ανθρώπους της διοίκησης  προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την ομάδα στο κομμάτι αυτό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να τα περιορίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Το γήπεδο βέβαια δε βοηθάει σε αυτό. Του χρόνου η ομάδα θα συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδας και  το γήπεδο δεν έχει χώρο για τους φιλοξενούμενους. Όταν θα έρθει εδώ η Καλαμάτα για παράδειγμα η οποία έχει πολλούς φιλάθλους,  θα πρέπει κάπου να τους έχουμε όλους μαζί για να αποφευχθούν τα επεισόδια.
 Η τοπική αυτοδιοίκηση πόσο σας έχει στηρίξει;
Ο Δήμος έδωσε μια βοήθεια φέτος, ένα ποσό, αλλά δεν είναι μόνο τα έξοδα. Εμείς από το δήμο θέλουμε αλλά πράγματα. Ήδη έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις, να τις υλοποιήσει που έχουνε να κάνουν με το γήπεδο. Να ανάψουν ας πούμε οι προβολείς του γηπέδου. Επίσης  το γήπεδο θέλει συντήρηση, ο  χλοοτάπητας είναι σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχει πυρασφάλεια, οι εξέδρες επίσης σε κακή κατάσταση. Έχει πέσει φίλαθλος κάτω, από την εξέδρα, και ευτυχώς δε χτύπησε. Δεν υπάρχουν τουαλέτες για τους φιλοξενούμενους. Δεν υπάρχει φύλακας και το βράδυ μάλιστα δε το κλείνουν κιόλας. Είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Το γήπεδο εκτός από φύλακα, τον οποίο δεν έχει, θα έπρεπε και να κλειδώνει. Το γήπεδο του Φωστήρα πρέπει να προστατεύεται. Και πάνω απ’ όλα ένας τέτοιος χώρος στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να είναι στολίδι.
Αυτή τη στιγμή όλη η Αθήνα εκπροσωπείται από δύο ομάδες  στη Γ’ Εθνική. Τη Γλυφάδα και τον Φωστήρα. Και ο Φωστήρας είναι η πιο ιστορική ομάδα. Αυτή τη στιγμή σαν δημοτική αρχή δε βοηθάς κάποιους ανθρώπους που ματώνουν οικονομικά. Γιατί  το να είσαι παράγοντας στο ποδόσφαιρο περά από μεράκι σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις και λεφτά. Δεν υπάρχει παράγοντας που να μη βάζει λεφτά είτε έχει ομάδα Γ’ Αθηνών είτε Α’ εθνικής. Πρέπει όμως να έχεις κάποια υποδομή, να έχεις κάποιον κοντά σου. Τα χρήματα μόνο δε κάνουν τίποτα σε αυτά που μπορούσαν  να γίνουν στον Φωστήρα. Αν άναβαν αυτοί οι προβολείς εδώ πέρα εγώ θα μπορούσα να κάνω φιλικό και με τον Ατρόμητο και με τον Ολυμπιακό ακόμα. Που θα ήταν κάποια έσοδα για την ομάδα. Και είναι πολύ κρίμα γιατί είναι όλα εγκατεστημένα. Η ΔΕΗ τα έχει φέρει όλα, πυλώνες κτλ. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα να ανάψουν για δύο ώρες οι προβολείς δε μπορώ να καταλάβω.
Πάντως κάποια στιγμή που είχατε αποκαλέσει “Δημαρχάκο” τον κύριο Ευθυμίου, την επόμενη μέρα έγιναν έργα.
Ναι, όντως φτιάχτηκαν κάποια πράγματα αλλά το “Δημαρχάκος” δε το είπα σε προσωπικό επίπεδο. Άλλωστε και με τον Ανδρέα είμαστε συνάδελφοι στο δημοτικό συμβούλιο. Απλά ο Φωστήρας είναι τόσο μεγάλος σύλλογος που κι εγώ “Προεδράκος” είμαι. Έχει τόσο μεγάλη ιστορία αυτή η ομάδα που δε μπορεί ο Δήμαρχος να αγνοεί αυτή την ιστορία με το γήπεδο. Είναι τιμή ενός δήμου να έχει μια τέτοια ομάδα σε μια Εθνική κατηγορία με τέτοιο κόσμο και να μην έχει ένα αξιοπρεπές γήπεδο. Εμείς δε ζητάμε λεφτά από το Δήμο. Ξέρουμε ότι δεν έχει λεφτά. Το να μας δώσει πέντε και δέκα χιλιάρικα το κάνει σε όλα τα σωματεία. Μπροστά στον προϋπολογισμό που έχει η ομάδα είναι το 1/20. Δεν έχει σημασία όμως το τιμάμε και αυτό και το σεβόμαστε.
Όπως τιμήσαμε και το Δήμαρχο και του δώσαμε και φανέλα με τις υπογραφές των παιχτών. Θέλουμε να είναι κοντά στην ομάδα αλλά πρέπει ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να νοιαστούν για το γήπεδο. Στη τελική ανάλυση είναι περιουσία του Δήμου αυτό το γήπεδο. Δε το κάνει για μένα. Εγώ θα φύγω αύριο από πρόεδρος. Το γήπεδο θα μείνει.
Παρατηρήσαμε ότι μέσα στο γήπεδο υπάρχουν γήπεδα 5×5. Ωφελείται από αυτή την ιστορία ο Φωστήρας;
Τα γήπεδα 5×5 ανήκουν σε ιδιώτη. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι είμαστε το μοναδικό δημοτικό γήπεδο στην Ελλάδα που έχει μέσα ιδιωτική επιχείρηση. Και δε ρίχνω τις ευθύνες στη νυν δημοτική αρχή. Αυτό είναι κουσούρι της παλιάς δημοτικής αρχής. Δεν είμαι της άποψης να διώξουμε τον άνθρωπο και να τον πετάξουμε έξω. Ο άνθρωπος έχει κάνει μια επένδυση. Κάποια στιγμή θα κυνηγήσουμε να τα πάρει ο ερασιτέχνης Φωστήρας σε μελλοντικό διαγωνισμό. Να έχει γήπεδα δικά του να τα εκμεταλλεύεται, να έχει έσοδα. Όχι μόνο από τις ακαδημίες αλλά και από ενοικίαση γηπέδων.
Ποιο είναι το κόστος για να φέρει κάποιος το παιδί του στις ακαδημίες;
Το κόστος είναι γύρω στα 25-30 ευρώ το μήνα για τις ακαδημίες. Όμως δεν έχουμε χώρο για να φιλοξενήσουμε περισσότερα παιδιά. Στο γήπεδο δε μπορούν να μπουν τα παιδιά. Εδώ ψάχνουμε γήπεδο να κάνουμε προπονήσεις για να μη το επιβαρύνουμε. Είναι σε άθλια κατάσταση και γίνεται και ολοένα και χειρότερα. Και αυτό μπορεί να σου κοστίσει παιχνίδι και ακόμα χειρότερα τραυματισμό. Φέτος είχαμε τραυματισμό του Τζαναβάρα που κόλλησε το πόδι του κάτω. Θα το ξαναπώ. Δε γίνεται να μην έχουμε προβολείς. Το έχουμε θίξει το πρόβλημα και ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί. Και μάλιστα ψηφίσαμε ένα κονδύλι γύρω στις 50.000 ευρώ για τους προβολείς γιατί έχουνε φθαρεί. Δε ξέρω που έχει κολλήσει. Πάντως έχουμε ραντεβού με τον δήμαρχο να έρθει να δει τα προβλήματα που έχει το γήπεδο.
Το γήπεδο μπορεί να πάρει τη καταλληλότητα για τη κατηγορία αλλά είναι ακατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος. Ο χλοοτάπητας είναι 20ετίας και πρέπει να αλλαχθεί. Και για να επιστρέψω,  από τα γήπεδα αυτά (5χ5) υπάρχει ένα έσοδο γύρω στα 1.800 ευρώ το μήνα για το δήμο. Άρα γύρω στα 22.000 ευρώ το χρόνο. Και είναι έσοδα από το γήπεδο. Τουλάχιστον κάνε έργα με αυτά τα χρήματα. Πέρσι το γήπεδο πήρε φωτιά και αν δεν ήμασταν εδώ θα καιγόταν όλο το γήπεδο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει φύλαξη. Ο χλοοτάπητας τραγικός. Πριν τα παιχνίδια το γήπεδο πρέπει να βρέχεται. Και μετά τα παιχνίδια πρέπει να υπάρχει άνθρωπος να συναρμολογεί τα κομμάτια που έχουν φύγει και μετά να ξαναποτίζεται. Αυτό δε γίνεται ποτέ. Το γήπεδο είναι τσιμέντο. Δεν υπάρχει άνθρωπος. Κάποιες φορές μετά τα παιχνίδια οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές βάζουν πίσω τα κομμάτια για να προστατέψουν οι ίδιοι το γήπεδο.
Ποια η γνώμη σας για τον υπεύθυνο Αθλητισμού Μοσχάτου – Ταύρου Αντώνη Μπούτση και θα ξαναβάζατε υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο;
Ο Αντώνης δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει και τίποτα. Μπορούσε να είναι πιο κοντά. Έστω αυτό που είχε αναλάβει. Για το δημοτικό συμβούλιο θα το σκεφτώ αν θα ξαναβάλω. Θεωρώ ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Το δημοτικό συμβούλιο είναι για τα μικρά καθημερινά πράγματα που αφορούν το δήμο μας. Να είναι τα γήπεδα σωστά, τα παρτέρια καθαρά, τα σκουπίδια μαζεμένα. Δεν είμαστε για να κάνουμε πολιτική και να βγάζουμε ψηφίσματα. Το θέμα είναι να θέλεις να ασχοληθείς. Εγώ παράτησα τη δουλειά μου για να τρέχω στη Νάξο και στη Μύκονο. Ασχολιόμουνα με τα εξωγηπεδικά προβλήματα των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να ασχοληθείς.
Υπάρχει η εντύπωση πως ο Ταύρος είναι λίγο παραμελημένος σε σχέση με το Μοσχάτο. Ποια η γνώμη σας;
Πιστεύω ότι ο Ταύρος δεν είχε ποτέ χειρότερη μορφή. Ίσως μας έκανε κακό και ο Καλλικράτης. Λιγότερο προσωπικό , περισσότερες ευθύνες. Το Μοσχάτο καλώς ή κακώς είναι δυο σκαλιά πιο πάνω. Αλλά δεν έγινε και τίποτα να αλλάξει αυτό. Στην 25 Μαρτίου φωτισμός δεν υπάρχει, πεζοδρόμια με χώματα και έχει μόνο μια παιδική χαρά χορταριασμένη. Έχει μια εγκατάλειψη ο Ταύρος. Καμιά φορά το σπίτι μας το προσέχουμε πιο πολύ έστω και  άθελα μας. Το Μοσχάτο με τίμησε και το έζησα και θεωρώ ότι είναι δυο σκαλιά πιο πάνω. Περιποιημένο, έχει γίνει έργο. Δε κάνω πολιτική αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε έργο. Ο Παπαντώνης λένε ότι άφησε χρέη. Όλοι οι δήμοι αφήσανε χρέη. Δε μου λέει τίποτα αυτό. Έκανε έργο. Ακόμα και το καρναβάλι αν και δε το ήθελε ο κόσμος και μου έκανε εντύπωση αυτό, έκανε το Μοσχάτο γνωστό. Γενικότερα και με τα λίγα αν ασχοληθούμε μπορεί να γίνει έργο. Αρκεί να θες να ασχοληθείς.
Για το τέλος επειδή πολύς κόσμος το συζητάει, τι ετοιμάζετε για μεταγραφές;
Για μεταγραφές, να εδώ μας πετύχατε να μιλάμε με τον Παναγιώτη τον Μπούμπα. Από εδώ ξεκίνησε, πήγε Ηλυσιακό και είμαστε σε συζητήσεις να επιστρέψει. Το σέντερ φορ θα είναι έκπληξη. Καλύτερος από τον Τεντόπουλο. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να είναι καλύτερος…
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και ευχόμαστε στην ομάδα κάθε επιτυχία.
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω το MoschatoTavros.gr για την κουβέντα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να οδηγήσουμε την ομάδα όσο μπορούμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙη αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiras2.blogspot.gr)
(Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)
Fostiras2.blogspot.com () / CC BY-NC-ND 3.0

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)