ΑΝΑΚΑΤΕΥΘHΝΣΗ BLOG

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ!

Ο Σταμάτης Καζαντζής, ο 37χρονος πρόεδρος του Φωστήρα, πρέπει να είναι από χθες ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στην Ελλάδα!

Κι αυτό γιατί είδε την ομάδα του, τον πάλαι ποτέ “Φονέα των γιγάντων”, να υποτάσσει στον Ταύρο με 1-0 τον Πανιώνιο, στο πρώτο παιχνίδι των δυο συλλόγων για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Αυτή δεν ήταν μια νίκη όπως όλες οι άλλες για τον Φωστήρα. Μπορεί να χαρακτηρίστηκε και σωστά από το σύνολο του Τύπου ως η μεγαλύτερηέκπληξη στα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν χθες για τον θεσμό, όμως επί της ουσίας αποτελεί το “ξύπνημα” ή αν προτιμάτε την αναγέννησημιας ομάδας που αποτελούσε κυρίως την δεκαετία του ΄70, φόβητρο για όλους τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας, με πάρα πολλές και σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.


Ο Σταμάτης Καζαντζής, ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να “χτίσει” από την αρχή τον Φωστήρα, να του δώσει την παλιά του αίγλη και να συσπειρώσει γύρω του τον κόσμο του που τις καλές εποχές γέμιζε ασφυκτικά το γήπεδο του Ταύρου, ενώ τον ακολουθούσε μαζικά και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του. 

Για τον Στ. Καζαντζή, η αποστολή ήταν δύσκολη και επίπονη. Ανέλαβε τον Φωστήρα πριν από τέσσερα χρόνια, να βολοδέρνει σχεδόν διαλυμένος στην Δ΄ Εθνική με ένα μόνο δελτίο ποδοσφαιριστή και κατάφερε σιγά-σιγά να τον “αναστήσει”! 

Ο Στ. Καζανζτής μίλησε στο balleto.gr για την μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου, αλλά και για τα σχέδια του για τον Φωστήρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 23 χρόνια και μέσα στα παιδιά που νίκησαν τον Πανιώνιο είναι και δυο παιδιά, ο Νικολόπουλος και ο Μπούμπας που έκαναν το πρώτο τους δελτίο στον Φωστήρα.

Στον αγώνα με τον Πανιώνιο, εντυπωσίασαν τρεις παίκτες, οι Κάμπας,Δωροβίνης και Μπότος για τους οποίους ο πρόεδρος του Φωστήρα, είπε:

“Για τον Κάμπα, όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Μπορεί να διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, όμως το γκολ είναι η τέχνη του. Ο Δωροβίνης είναι από πέρσι ο ηγέτης της ομάδας μας και ήταν ο καλύτερος παίκτης μας, απέναντι στην παλιά του ομάδα. Όσο για τον Μπότο, προέρχεται από τον Ολυμπιακό Λαυρίου και είναι ένας τερματοφύλακας που σύντομα θα απασχολήσει πολλές ομάδες”.

Για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο του Ταύρου, ο Στ. Καζαντζής, είπε στο balleto.gr:

Για την ώρα και την ημέρα είναι καλά, μπορούμε καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος”.

Για το γεγονός ότι όλοι οι φίλαθλοι ξέρουν τον Φωστήρα ως τον “Φονέα των γιγάντων”, ο Στ. Καζαντζής, τόνισε:

“Ναι, έτσι είναι. Η ομάδα μας έχει μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι διαφορετικό. Ο Φωστήρας ξαναγεννιέται. Η νίκη μας επί του Πανιωνίου, ήταν μια νίκη ψυχολογίας. Ακούστηκε μετά από χρόνια, ξανά το όνομά μας. Μπορούμε να κοιτάμε ίσως και για την άνοδό μας στην Β΄ Εθνική κατηγορία, Πιστεύουμε ότι εκεί είναι η θέση του Φωστήρα¨.

Αναφερόμενος στον προπονητή της ομάδας του, Κώστα Ψυρόπουλο, ο πρόεδρος του Φωστήρα, τόνισε:

“Είναι της γενιάς των 40ρηδων ο Κώστα Ψυρόπουλος. Δούλευε στο Πέρα Κλουπ, που είχε ανέβει στην Δ΄Εθνική και διαλύθηκε. Έχουμε κοινά σημεία με το Πέρα Κλουπ, το κιτρινόμαυρο χρώμα και το προσφυγικό στοιχείο καθώς είναι ένα σωματείο από την Πόλη και ήταν η μαμά της ΑΕΚ, ενώ εμείς ως ομάδα, έχουμε ρίζες από την Μικρασία. Τον κάλεσα να συνεργαστούμε και με δικαιώνει”.

Σε ερώτηση για τον προϋπολογισμό του Φωστήρα ο Στ. Καζαντζής, είπε:

“Ο προϋπολογισμός μας είναι 180 χιλιάδες ευρώ. Όλοι οι παίκτες παίρνουν μόνο τον μισθό, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις. Δηλαδή εκπαιδευόμενοι και επαγγελματίες παίρνουν από 100 έως 500 ευρώ τον μήνα., Τα έσοδα μας είναι 40 χιλιάδες ευρώ που μας δίνει η Ένωση Β΄-Γ΄ Εθνικής από τον ΟΠΑΠ, ενώ με την πορεία μας στο Κύπελλο ευτυχώς έχουμε εξασφαλίσει 35 χιλιάδες ευρώ. Έχουμε τους χορηγούς μας, είναι και άλλοι κοντά μου. Η χρονιά θα βγει με συνέπεια και άλλωστε γι αυτό έρχονται παίκτες σε μας Δεν κάνουμε υπερβάσεις. Αυτά έχουμε, αυτά μπορούμε. Τουλάχιστον είμαστε συνεπείς”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στο balleto.gr, ο Σταμάτης Καζαντζής, είπε με υπερηφάνεια:
“Δεν έχουμε τιμωρίες και χαιρόμαστε να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε να αλλάξει η νοοτροπία και να είναι μια φιλόξενη έδρα ο Ταύρος. Χαιρόμαστε να έρχεται κόσμος στο γήπεδο, να βλέπει ένα όμορφο άθλημα και να καμαρώνουμε για τον Φωστήρα μας, τον οποίο εγώ αγαπάω από μωρό παιδί καθώς και ο πατέρας μου και ο θείος μου ήταν παράγοντες του μεγάλου Φωστήρα. Είμαι 37 χρονών κι αν δεν έχω ζήσει τα καλύτερα του Φωστήρα νιώθω ότι το αίμα μου είναι κιτρινόμαυρο”.
ΠΗΓΗ BALLETO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙη αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiras2.blogspot.gr)
(Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)
Fostiras2.blogspot.com () / CC BY-NC-ND 3.0

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)